Tentang Kami

Must Read Sdn Bhd adalah sebuah syarikat bumiputera yang membangunkan isi kandungan bagi penerbitan buku bercetak, penerbitan program TV dan penerbitan digital bagi konsep layar pameran.
Must Read Sdn Bhd telah ditubuhkan pada tahun 2006 dan mula aktif pada tahun 2008 dengan menerbitkan buku bercetak. Must Read telah menerbitkan pelbagai genre buku antaranya adalah genre agama, motivasi, kesihatan,novel kanak-kanak dan lain-lain. Sehingga kini Must Read telah menerbitkan lebih 400t tajuk pelbagai genre.Buku-buku Must Read boleh didapati di seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak.

Pengurusan Syarikat

  1. Mohamad Sharudin Bin Dawam (Pengarah Urusan)
  2. Abdul Kahar B Abdul Hamid (Pengarah Eksekutif Pemasaran)
  3. Najah Bt Dawam (Pengarah Eksekutif Penerbitan)

Pada tahun 2019, Must Read Sdn Bhd mengorak langkah dalam penerbitan apabila telah terpilih sebagai penerbit buku teks oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Must Read telah mendapat kepercayaan pihak KPM bagi menerbitkan buku berikut:.


Tahun 2019 juga, Must Read telah dipilih oleh pihak Jabatan Kemajuan Agama Islam Malaysia (JAKIM) bagi menerbit dan membekalkan buku Teks ADAB Tahun 1 KAFA bagi kegunaan seluruh Malaysia.


  1. Biologi Tingkatan 4
  2. Dual Language Programme (DLP) Biology Form 4
  3. Al-Qutuf Al-Daniah Fi Al-Arudh Wa Al Qafiyah Li Al Soffi  Al-Thani  Al-Thanawi  bagi Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM)
  4. Fathul Al-Mubdi  Al-Soffi  Al-Awal  Al-Thanawi  bagi Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM)
  5. Muzakirah Al-Firaq  bagi Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM)
  6. Tafsir Al-Nasafi   Al-Soffi  Al-Thalis AL-Thanawi  bagi Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM)


Book Shop